Zonnepaneelacties

Tegenwoordig schieten de verschillende zonnepanelenacties van gemeenten, provincies en andere organisaties als paddestoelen uit de grond. Iedereen lijkt er wel mee bezig...

Acties die in de regio (de kop van Noord-Holland, Waterland, Kennemerland, West-Friesland) lopen, zullen wij hier publiceren en u voor zover als mogelijk de weg wijzen om er gebruik van te kunnen maken.

Kent u een actie die hier niet vermeldt staat? Stuur ons dan een berichtje en wij plaatsen uw lokale actie op onze site!

Alkmaars Energieprogramma

Alkmaars stadswapenDe nieuwe actie-slogan van het Alkmaarse Energieprogramma is "Energie besparen kost je weinig energie!". En dat is ook zo, want u hoeft alleen maar een keuze te maken en Beter Zon monteert het systeem voor u, waarna u alleen nog maar naar uw minder snel draaiende stroommeter hoeft te kijken!

Naast een bewustwording ten aanzien van de toepasbaarheid en het goede rendement van zonnepanelen gaat deze actie ook en vooral om besparingmaatregelen die niet al te veel moeite kosten en geld besparen. Voorbeelden zijn dak-, gevel-, en vloerisolatie, maar ook het gebruik van ledlampen waar mogelijk.

Terug naar ons expertisegebied, want zoals de gemeente Alkmaar zegt: "De zon schijnt vaak in Alkmaar". Deze quote wordt terecht aangehaald, want zoals wellicht niet bij iedereen bekend is, is Noord-Holland één van de betere provincies van Nederland voor het opwekken van stroom middels zonnepanelen.

Meer...Alkmaars Energieprogramma

RaboZon

RaboBank logoOok de Rabobank Alkmaar e.o. heeft een actie, speciaal voor haar leden. Wanneer u een rekening heeft lopen bij deze regionale Rabobank kunt u gratis ook lid worden. Leden mogen meedoen met speciale acties, zoals deze zonnepaneelactie.

De subsidie is uitsluitend beschikbaar voor particuliere woningeigenaren van bestaande woningen in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Harenkarspel en de Schermer die lid zijn van Rabobank Alkmaar e.o.

RaboZon loopt tot 30 juni 2012 en geeft u 10% subsidie met een maximum van € 500,- per installatie (exclusief de kosten van de montagewerkzaamheden). U doet de aanvraag vóór de daadwerkelijke aanschaf, na de aanschaf dient u de factuur in bij RaboZon, waarna de subsidie wordt beoordeeld en toegekend. Wel is het zo dat er een beperkt budget is voor deze actie.

Vanaf het moment van bevestiging van de aanvraag door de Rabobank heeft u 14 weken de tijd om daadwerkelijk een systeem aan te schaffen. Dien de aanvraag dus direct in, daarna heeft u nog alle tijd aanbieders te vragen u een voorstel tot levering en plaatsing te doen!

Meer informatie en de voorwaarden vindt u op de RaboZon site.

Copyright 2012 Beter Zon -- BeterZon.nl - Acties.