• De bron van alle energie op aarde!
  • Uw eigen energiecentrale...
  • Schone energie voor iedereen.

Pure winst!

Investeren in zonne-energie is een niet te missen kans voor u als ondernemer. Want zonnepanelen hebben echt geen subsidie nodig om u voordeel op te leveren. U kunt gewoon gebruik maken van standaard fiscale investerings-instrumenten als de Kleinschaligheids InvesteringsAftrek (KIA) en de Energie InvesteringsAftrek (EIA). Hierdoor betaalt u zelf maar een deel van de investering in het systeem.

Er zijn natuurlijk wel wat voorwaarden waar u aan moet voldoen, maar daar kunnen we u uitgebreid over adviseren. Zaken die meespelen zijn het huidige stroomverbruik, uw elektriciteitsaansluiting, de geplande investering en de rechtsvorm. In normale gevallen zijn al prima rendementen mogelijk en in gunstige gevallen is het systeem er al in 4 jaar uit, waarna u nog ruim 20 jaar kunt gaan verdienen!

Rekening houdend met de almaar stijgende energieprijzen zijn rendementen van zo'n 5-6% jaar-op-jaar mogelijk voor een periode van 25 jaar, deels gegarandeerd door de fabrikant van de panelen. Niet alleen een goede, maar dus ook nog een veilige investering. En u bent tevens zeer duurzaam bezig, niet alleen prettig voor uw huidige klanten, maar ook uw toekomstige.

Een voorbeeld

U heeft een eigen bedrijfpand met een plat dak of een schuin dak op het zuiden. U bent IB-ondernemer en investeert in totaal dit jaar niet meer dan 50.000 euro. U heeft een standaard 220V stroomaansluiting op het net en gebruikt bijv. 5000 KWh per jaar aan stroom. Wanneer u dan een systeem op uw dak zet dat uw eigen stroomverbruik afdekt kunt u dit terugverdienen in 4 tot 6 jaar, rekening houdend met licht stijgende prijzen. Het rendement over de bedrijfsperiode kan makkelijk de 6% halen. Het is overigens opvallend dat zowel de stroomprijs die u betaalt als de rente van de bank weinig invloed hebben op het rendement van uw investering. 

Een winstgevend dak

U bent gewend dat uw (bedrijfs)dak u om de zoveel jaar geld kost aan onderhoud en vervanging, maar uw dak kan nu gaan renderen! Behalve dat het dak u beschermt tegen weer en wind levert het met de plaatsing van zonnepanelen groene stroom en dus geld op. U kunt zo al vanaf de eerste maand uw investering terugverdienen zonder extra peronele inspanningen. Gegarandeerd! Er zijn niet veel investeringsmodelijkheden in bedrijfsmiddelen waarbij u hetzelfde kunt zeggen.

Subsidie?!?

Een (SDE+) subsidietraject blijkt in de praktijk een loterij te zijn waarbij u maar moet hopen dat u het winnende nummer heeft getrokken. En het is gewoonweg niet nodig om toch een solide renderende investering te doen in duurzame, eigen energie-opwekking. Dat is niet alleen handig en slim, maar tevens maatschappelijk verantwoord en daarmee goed voor de uitstraling van uw organisatie.

Samenvattend:

  • Extra rendement via uw bedrijfspand via een slimme en betrouwbare investering in zonnepanelen,
  • Goedkope groene stroom dus uw energierekening valt lager uit,
  • De belastingdienst betaalt mee aan uw investering,
  • Uw bedrijf werkt actief mee aan de CO2 reductie en het halen van de Kyoto normen,
  • Uw bedrijf krijgt een ‘groen’ imago waar uw personeel, klanten en relaties van opkijken,
  • Levensduurverlenging van uw dak door minder UV instraling (parasol effect).

 

Natuurlijk nemen we het graag met u door, waarbij we graag uw situatie met u doorrekenen. Wij zijn er van overtuigd dat u deze kans echt niet wilt laten lopen, dus neem vandaag nog contact met ons op! 

Tagged Under