• De bron van alle energie op aarde!
  • Uw eigen energiecentrale...
  • Schone energie voor iedereen.

Zonne-energie steeds interessanter!

Ook voor particulieren is het opwekken van uw eigen zonnestroom interessant. En het wordt steeds interessanter! Dit vooral omdat de stroomprijzen blijven stijgen. En u kunt als particulier uw stroom salderen (verrekenen) tegen de volle prijs inclusief de energiebelasting van 12,08 ct/KWh en de 21% BTW die de overheid daar op rekent! Daar komt verder bij dat de prijzen van zonnepanelen de afgelopen jaren flink gedaald zijn, alhoewel daar nu een stabilisatie in te zien is.

Daar komt bij dat u bij de aanschaf van een zonnepaneelsysteem de BTW terug kunt vragen. U kunt dat zelf doen, maar wij kunnen dat ook volledig voor u verzorgen. Dan loopt u geen risico's met de lastige formulieren en regels van de Belastingdienst en kunt u ook geen termijnen missen.

Het terugkrijgen van de BTW is natuurlijk fantastisch, maar zowel met als zonder BTW zijn zonnepanelen rendabeler dan de (spaar)bank!

Beter Zon levert alleen kwalitatief goede materialen, zoals omvormers van Westerse A-merk fabrikanten. Daar waar we Chinese merken omvormers leveren worden deze met standaard 10 jaar garantie geleverd om u te vrijwaren van problemen. Mocht u onverhoopt een probleem ervaren dan kunt u contact met ons opnemen, we lossen het zo snel mogelijk voor u op.

Het montagemateriaal is naar keuze Clickfit of een geschroefd systeem. Ook kunnen we, afhankelijk van uw wensen, een zowel kwalitatief als prijstechnisch goed platdak montagesysteem leveren. Omdat platte daken vaak maatwerk zijn, nemen we dit graag met u door tijdens het samenstellen van het systeem. Eventueel kunnen we de systemen naar wens op een juiste wijze monteren met gecertificeerde installateurs.

Wij willen u graag de mogelijkheden betreffende uw specifieke situatie adviseren; neem daarvoor contact op en er wordt een persoonlijke afspraak gemaakt.

Uw stroomrekening naar nul!

U kunt nu dus eenvoudig uw stroomrekening 30 jaar lang op nul zetten en zo de prijsstijgingen vóór zijn! Hiervoor heeft u wel voldoende ruimte nodig, mocht u dat niet met een gunstige ligging ter beschikking hebben, dan kunt u allicht de rekening flink verlagen. De kostprijs van 6 tot 10 ct/KWh van uw eigen zonnestroom laat zien dat dat zeer wel mogelijk is wanneer u dat vergelijkt met de 22,9 ct/KWh die een gemiddelde NUON-klant momenteel betaalt. 

Niet alleen kunt u uw maandelijkse rekening verlagen, maar als we de prijsstijgingen van de afgelopen jaren in de berekening meenemen is het rendement op uw eigen stroomopwekking ook nog eens beter dan de rente die u van de bank krijgt. De bijbehorende terugverdientijd van het systeem kan zelf richting de 7 jaar zijn, waarna u nog zeker 18 a 23 jaar "gratis" stroom uit uw systeem trekt.

Ook met een lening interessant

Zonnestroom is zo interessant, dat het eigenlijk niet uit maakt of u de kosten van aanschaf en installatie direct zelf betaald of dat u daarvoor een lening bij de bank afsluit. De extra kosten daarvan hebt u er over de bedrijfstijd van uw systeem makkelijk uit. Het grote voordeel van een lening is zelfs dat u uw eigen geld voor andere zaken tot uw beschikking houdt en het rendement over uw eigen vermogen daardoor tientallen procenten kan worden!

Is uw dak geschikt?

Bijna elke woning heeft wel een dak(deel) dat geschikt is voor de plaatsing van een goede set zonnepanelen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk 1 paneel met een eigen micro-omvormer te plaatsen die zo op een vrij stopcontact kan worden gestoken. Dit laatste is mogelijk tot systemen met ongeveer 3 panelen, ook met een prijs-efficiente string-omvormer.

Voor het betere financieel rendement is het wel aan te raden een wat groter systeem te (laten) installeren. Wij kunnen u daar uitgebreid over adviseren.

Tagged Under